Carnestoltes

Gaudiu del Carnestoltes en família!

És època de Carnestoltes i això vol dir època de disfresses! Triar i fer una disfressa pot ser molt divertit, però la millor manera de gaudir del Carnestoltes amb la canalla és portar una disfressa familiar. Una bona manera de trobar idees de disfresses que incloguin dels més grans als més menuts és fer servir els personatges d’un conte que entusiasmi els infants. En aquest post trobareu com disfressar-vos dels personatges del conte Tupinamburga, la remeiera: un conte amb personatges que fan referència a la natura i amb què els més petits s’ho passaran d’allò més bé i, alhora, aprendran!

De quins personatges us podeu disfressar?

Al conte hi trobareu dos protagonistes principals,la remeiera Tupinamburga i el divertit follet de la barba blanca. Aquestes són dues fantàstiques opcions de disfressa per als adults de la família.

Els personatges secundaris que els dos protagonistes van coneixent al llarg del conte són els encarregats de cuidar i conèixer les propietats i els usos de les diferents plantes i flors. Aquests són els ideals perquè s’hi disfressi la mainada. En aquest sentit tenim:

  • Nimfes Rosses: fan diferents infusions, xampú i cuiden la camamilla.
  • Frares Farigolers: s’ocupen de recollir la farigola per elaborar diversos productes, com ara sopes o formatges.
  • Donzelles de la capa blava: donen color a les flors del romaní.
  • Homenets de l’espígol: la seva feina és cuidar l’espígol, fer-lo créixer i preparar-ne saquets.
  • Mags i bruixes blanques: són els savis que s’ocupen de trobar cures amb la sàlvia.
  • Sàtirs amb banyes: els encarregats de protegir les vinyes i recollir el raïm.
  • Fades de la rosella: viuen en aquestes flors i tenen cura de mantenir-ne les propietats.
  • Dames perfumades: són les dames grogues que s’ocupen de la ginesta.

Com podem fer les disfresses?

La millor manera de gaudir del Carnestoltes és fer-vos la disfressa vosaltres mateixos, cosa que resulta molt fàcil i econòmic en aquest cas, ja que es tracta de remenar l’armari i, si ho feu en família, podreu gaudir encara més de l’activitat tots junts. Aquestes són algunes idees per fer les vestimentes de cinc personatges del conte i disfressar-vos tota la família.

Per als adults us proposem:

Remeiera Tupinamburga

Per fer la disfressa d’aquest personatge tan acolorit seria ideal que utilitzéssiu un mocador i una samarreta o camisa d’estampats semblants, amb floretes. A sobre hi podeu portar una jaqueteta o un ponxo, per exemple. A la part de baix una faldilla a l’alçada del genoll, acompanyada d’unes malles també ben acolorides. I per acabar, porteu un cistell: li donarà el toc de gràcia a la disfressa!

blog Tupinamburga brins 1

Follet de la barba blanca

El follet de la barba blanca, en Joan, és un petit follet que va tot vestit de verd; per tant, l'opció és trobar roba verda de tots els tipus. A més, el complement de la capa, també verda, la llarga pipa i una gran barba blanca us quedaran perfectes.

blog follet brins 2

Per a la canalla podeu fer servir:

Frare Farigoler

Per disfressar-vos d’aquest personatge, que porta un hàbit marró, el millor és trobar una gavardina o un vestit llarg, i lligar-se’l a la cintura amb una corda que faci de cinturó. El que li donarà el toc més especial a la disfressa serà que a la caputxa hi poseu algunes branquetes de farigola.

blog Frare brins 3

Homenet de l’espígol

Aquests personatges es distingeixen per la seva roba de tons vermells. La millor manera de disfressar-se’n és que us vestiu amb una camisa predominantment vermella que combini amb uns pantalons o unes malles de color blau fosc i unes sabates, millor vermelles. El complement perfecte d’aquesta disfressa és el barret de palla decorat amb una mica d’espígol.

blog espigol brins 4

Dama perfumada

A les dames perfumades se les ha de poder veure des de lluny! Són les encarregades de la ginesta, i en honor a aquesta, van vestides totes de groc. Per fer-vos una vestimenta com la seva, trobeu o feu un vestit de color groc i combineu-lo amb roba del mateix color per al cap i els braços. Portar un ram de ginesta a la mà li donarà una imatge genial.

blog dama brins 5

Tots ben vestits i decorats, ja podeu gaudir de la festa del Carnestoltes en família!

Cerca

Arxiu